BELT RASP

INNOVATIEF EUROPESE PRODUCT – PROFESSIONELE KWALITEIT

Gebruiken voor:
  • hout
  • plastic
  • rubber
  • zachte materialen
Moderne technologie

Bij het schuren van zachte materialen, zoals hout of plastic met een “gewone” schuurschijf of schuurmachine zullen vrijkomende deeltes tussen het te schuren oppervlakte komen en zo meerdere factoren beinvloeden. Zo zal de efficientie en temperatuur negatief beinvloed worden. Dit zorgt allemaal voor belemmering, al helemaal wanneer er met nat of geverfd hout wordt gewerkt. Daarnaast verslijten schuurpapiertjes erg snel en moeten ze regelmatig vervangen worden. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gewerkt met een machine is het niet mogelijk om bij de randen komen, aangezien het snijblad in het midden zit en er alleen maar in lijnen gesneden kan worden.

Voordelen

De BELT RASP is gemaakt van thermochemisch bewerkt staal van hoge kwaliteit. De mesjes op het oppervlakte verwijderen deeltjes en deze worden weer door de gaten heen gelaten onder elk snijblad. Door dit mechanisme wordt er voorkomen dat het werkoppervlakte wordt belemmerd door deeltjes en op deze manier kan er efficieent worden doorgewerkt. De BELT RASP wordt door twee rollers geleidt die op hoge snelheid werken. Door dit systeem wordt het oppervlakte onder de BELT RASP geschuurd, komen er deeltjes vrij en verdwijnen zij door de gaatjes tussen de mesjes.

Het installeren van de belt rasp op een bandschuurmachine

Het installeren van de Belt Rasp op een bandschuurmachine is vergelijkbaar met het monteren van schuurpapier op een reguliere schuurmachine. De Belt Rasp dient tussen de roterende elementen geplaatst te worden en gespannen te worden. De spanning die nodig is, verschilt per schuurmachine, kijk dit dus na in de handleiding van uw schuurmachine. De Belt Rasp zit tussen twee elementen die op hoge snelheid roteren. De instalatie is simpel en hierbij zijn geen speciale vaardigehden vereist.

Toepassingen

De Belt Rasp is bedoeld van het schuren en bewerken van hout en plastic (zoals bijvoorbeeld vloeren en andere varianten van houtbewerking). Vanwege het speciale design en productie is de Belt Rasp duurzamer dan elk ander vergelijkbaar product.

Belt Rasp constructie

De Belt Rasp is gemaakt van flensen die aan elkaar vastzitten met speciale zaagbladen. De flensen zijn gemaakt van hoge kwaliteit staal. Onder elke flens is een zaagblad met een gat waar losse deeltjes doorheen kunnen. De flensen zijn met cillinders aan elkaar vastgezet, waardoor de Belt Rasp makkelijk kan roteren. Doordat het aantal flensen aangepast kan worden, is de Belt Rasp is gemaakt voor meerdere types bandschuurmachines.

Waarschuwing!

Niet bruikbaar voor metaal!

Dimensies

De Belt rasp wordt gefabriceerd in de volgende dimensies: 75x533mm, 75x475mm en 100x610mm. Allemaal met een 2 mm snijvlak.

DOWNLOADEN BROCHURE (ENGELS) ALS PDF:

Neem contact op

Op dit moment zijn wij niet bereikbaar. Als u ons mailt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.